© 2016 per  4Alqueries cervesa artesana

  • Facebook Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • White Instagram Icon

LA HISTÒRIA

   A finals del mes d'agost de l'any 2011 l'associació Amunt i Avall de Mancor de la Vall va organitzar un curs de fabricació de cervesa casolana. La meva dona me va animar a fer-lo i fins i tot crec recordar que me va pagar els 70 o 80 euros que va costar. El mestre brouater del curs era en Sebastià Esteva i els alumnes diria que tots els que vam assistir ara esteim relacionats d'una manera o d'una altre amb el món de la cervesa artesana. Si un dia m'anim a fer memòria potser vos explicaré qui erem els alumnes.

 

   De llavors ençà una idea m'ha rondat sempre pel cap. Supòs que allà, dins l' habitació on férem la cocció d'aquella Red Ale, aquell flaire de malta i llúpol ens va envenenar a tots els que hi erem  a dins.

   En acabar el curs el primer que vaig fer va ésser parlar amb els meus amics i tot d'una ens vam engrescar.

   Vam comprar una Braumeister de 50 litres, vam instalar el nostre centre d'operacions a Inca i ja vam tenir el tema armat. Les primeres coccions van ser un desastre ja que no teniem controlada la temperatura de fermentació, però va ser prest i ho vam solucionar. Però ben prest, la situació familiar i altres qüestions personals dels socis/amics, vam anar deixant les coccions i vam tenir una temporada que no vam fer cervesa.

   Davant aquesta situació vaig decidir comprar la seva part de la màquina i seguir tot sol.

Aprenentatge i descubriments

   Ja tenim la màquina a casa amb tot allò que hi va darrere: botelles brutes per reciclar, botelles netes, taps, xapadora, fermentadors, pots de neteja, tubs, maltes, llúpols, llevats..... Quin merder!!!!

   Aquests anys del 2013 fins el 2016 van ser de supervivència. Cada vegada veus que necessites més xismes per fer bé la feina i a casa l'espai és molt reduït. Malgrat tot, anys molt profitosos. De molt aprenentatge i descubriments. Moltes proves. Estils diferents. Provar maltes, llúpols i llevats. Fascinant!!! Molt bones cerveses i algunes que no tornaré a repetir.

 

   Anys també de somnis ... quin homebrewer no ha somiat mai que té la seva pròpia fàbrica?

 

 

 

Els inicis

 

   L'arribada d'una segona filla a casa ha estat  el detonant per llogar una cotxeria i així descongestionar la casa.

   Ara, amb l'experiència i unes quantes receptes que sé que m'agraden, vull tirar aquest projecte endavant.

   No tenc fàbrica i probablement mai en tindré.... potser no és l'objectiu actualment. Ja hi ha altres Brouaires que tenen les instalacions prou adients pel que m'he plantejat.

   El projecte és seguir fent el que m'agrada. Bona cervesa de qualitat. Però seguir investigant en diferents estils. Fer les cerveses que m'agraden. I així com m'agraden. Sense cap pressió d'haver d'abastir un mercat.....

 

Present i futur